směs | ||
---|---|---|
4 ks | brambory vařené ve slupce | |
1 ks | červená cibule | |
4 stroužky | česnek | |
5 lžic | jemný kečup | |
3 lžíce | hořčice plnotučná | |
1 lžíce | worcesterská omáčka | |
0.5 lžičky | pálivá mletá paprika | |
2 špetky | sůl | |
1 špetka | pepř | |
1 lžička | sójová omáčka | |
příloha | ||
0.5 ks | starší chléb | |
1 dl | olej | |
na ozdobu | ||
1 ks | cibule | |
1 ks | paprika červená | |
1 sklenice | větší sterilované okurky |
Možná zrovna nemáte po ruce kus dobrého hovězího, možná nesnesete představu pojídání syrového masa, nebo zkrátka hledáte silvestrovskou chuťovku pro větší děti. Pro všechny tyto případy je možné využít takzvaný falešný tatarák, který navíc můžete připravit z různých ingrediencí, dle libosti a vaší chuti. Známý je například tataráček z lososa, z uzeniny, nebo také z brambor. My se v našem receptu zaměříme právě na ten bramborový falešný tatarák, který je sice chudičkým příbuzným toho pravého tataráku, ale i tak se těší velké oblibě a na silvestrovský stůl se hodí dokonale, zvlášť pro vaše "nemasožravé" hosty. Falešný bramborový tatarák se rozhodně nemusíte bát servírovat ani labužníkům, uvidíte, že je tato alternativa mile překvapí.
Přitom budete potřebovat jen uvařené brambory a pár výraznějších dochucovadel, čili žádná velká práce ani spousta času strávená v kuchyni, a přesto, pochoutka bude na světě! Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a poté nastrouháme na struhadle. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, pálivou papriku a ostatní ingredience, dobře promícháme a můžeme nechat v lednici hodinku odpočívat. Poté si nakrájíme starší chléb na krajíce a opečeme je z obou stran na pánvi. Každou topinku potřeme silnou vrstvu bramborové směsi a ozdobíme cibulí, plátkem kyselé okurky a třeba ještě červenou paprikou nebo kapií. Silvestrovský "falešný tatarák" na topinky podáváme ihned, dokud jsou topinky teplé.
Silvestrovské pohoštění: Domácí pomazánky, chlebíčky a luxusní tatarák
Oslavy příchodu nového roku se neobejdou bez slavnostního pohoštění v podobě dobrého jídla a pití. Na silvestrovské oslavě nesmí chybět typické občerstvení v podobě různých chlebíčků a jednohubek s domácími pomazánkami, uzeninami a sýry. Nic nezkazíme ani sýrovými tyčinkami, slanými dobrotami z listového těsta či domácím tatarákem. A nesmíme zapomenout ani na prověřené tipy, jakými pokrmy zahnat kocovinu.
Vegetariánský tatarák krok za krokem
Tatarák na křupavé topince nebo čerstvé bagetce, kdo by odolal? Pokud hledáte variantu, která se chuťově podobá té masové, zkuste tento recept. Tatarák z avokáda je pikantní, chuťově výrazný a zachutná i těm, kteří nad vegetariánskými pokrmy ohrnují nos.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena